Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Barátok közt...

2008.07.06

2006 után ismét meghívást kapott csapatunk Szabadszállásra, ahol 2 évvel ezelőtt már sikerült egy második hellyel hazatárnünk. Most az volt a célunk, hogy egy lépcsőfokkal feljebb lépve megszerezzük idei első tornagyőzelmünket (a Jakabszállási bajnokságot leszámítva csak második helyeink vannak idén, szám szerint 4).

Ez a torna egy helyi csapat, a Barátok FC fennállásának 20. évfordulója alkalmával került megrendezésre, és kivételesen ezen a tornán nem a jól megszokott MONO-POOL TEAM néven indultunk, hanem Kiskunfélegyháza néven képviseltük városunkat.

A torna további résztvevői:

Solt város csapata
Bugac csapata
Schönenberg-Kübelberg, Szabadszállás testvérvárosa
Barátok I.
Barátok II.

Csapatunk a Barátok I. számú, valamint Bugac csapataival került össze.

A torna első mérkőzéseit már 9 órakkor elkezdték, viszont a megnyitóra csak 9:40-kor került sor, amin természetesen mi magunk is részt vettünk. A nyitó beszédet követően pedig pályára is léptünk, méghozzá a Barátok csapata ellen.

A tornán készült képek itt tekinthetők meg.


 

A mérkőzés nem egészen úgy alakult az elején, ahogy mi szerettük volna, mert ugyan sokat támadtunk, de csak egy "érvénytelen" gólt sikerült szereznünk. Ellenfelünk legnagyobb helyzete egy kapufára fejelt labda volt, ám ezen kívül túl sok riadalmat nem keltettek a kapunk előtt.

Ennek köszönhetően 0-0 volt a félidőben az állás. A második játékrészben a hátszél támogatását élvezve beszorítottuk vetélytársunkat a kapujuk elé, akik pedig a kontrákat próbálták meg kivitelezni. Aztán a félidő közepe felé megtört a jég, és Dömének sikerült bevenni a kaput, amihez azonban kellett Szaki nagyszerű csele, valamint tökéletes centerezése.

A hátralévő időben a mérkőzés állása nem is változott, viszont volt egy hajmeresztő megoldás a védelem részéről. A szitu abból indult, hogy egy oldalberúgást Szaki a saját kapunk felé passzolt. Ebből még nem is lett volna baj, viszont Fodor Ferike elengedte a kapusunknak a labdát, ami viszont lelassult a szembeszélnek "hála", így majdnem neccesre sikerült a felszabadítás, de azért megoldottuk.


 

5 perc pihi után jött a második, egyben utolsó csoportmérkőzésünk, ahol a Bugac csapatával mértük össze tudásunkat. Az ellenfél szerencsére/sajnos nem a nagypályás csapatával jött el, így az elsősorban idősebb játékosokból álló csapat nem tudta felvenni az általunk diktált tempót.

A mérkőzét igazából az első félidőben el is döntöttük, két remekbe szabott Horváth Attila, illetve egy nagyon szép sarokrúgás variáció után Rostás Bálint találataival.

A második félidőt ennek rendje és módja szerint csak azért játszottuk le, mert kötelező volt, egyébként igazából semmi értelme nem volt. Mondjuk gólt annyit rúghattunk volna, ami szerintem a következő 3 tornánkra is elegendő lenne, azonban egy kivételével minden helyzetünk kimaradt. Az egyetlen gólunkat - amivel a második félidőt egalizáltuk - Szaki szerezte, ami viszont valószínűleg a torna gólja volt. Bal oldalról, bal lábbal lőtte meg a labdát, ami a felső lécről a hosszú kapufára, majd onnan a hálóba pattant.


 

Ezzel véget is értek a csoportküzdelmek, melyek a következő eredményt hozták:

"A" csoport:

1. Solt           
2. Barátok II. 
3. Schönenberg - Kübelberg 

"B" csoport:

1. Kiskunfélegyháza
2. Barátok I.
3. Bugac


A helyosztó küzdelmek során a német együttes a Bugac csapatával került össze, és ugyan kiegészítettük őket 2 játékossal - Dömével és Bálinttal - még így is 1-0-ás verséget szenvedtek, így a Bugac lett az ötödik.

A dobogóért a két helyi csapat vívott ádáz csatát, amiből végül a fiatalabb, és jelenleg is aktív(abb) játékoskerettel rendelkező Barátok I. csapata vitte el a pálmát.

A döntőben pedig rajtunk volt a sor, hogy folytassuk a selejtezőcsoportunk jó átlagát, miszerint a "páratlan" helyekre csak "B" csoportos csapatok kerültek.


A döntőben tehát a Solt csapatával kellett összemérnünk a tudásunkat, és sokáig úgy tűnt, hogy ez a mérkőzés is hasonlóan fog alakulni, mint az előző meccseink, csak azt a kritikus első gólnak kellett volna megszületnie...

És meg is született...mondjuk éppenséggel nem mi szereztük, hanem ellenfelünk, ami azért egy picit megnehezítette a további dolgunkat. A gólt viszont illik megdicsérnem, az ellenfél játékosa nagyon szépen megcsinálta a helyzetet, és pontosan is célzott.

A bekapott gól miatt muszály volt kinyílnunk, amivel nagyobb terület nyílt a két elől lévő csatárnak, viszont a kontrákból csak egy kapufáig jutottak el, a mi helyzeteinket pedig sikerrel hárította az ellenfél kapusa, aki a mérkőzés folyamán szenzációs formát nyújtott.

A második 15 percre tehát egygólos hátrányból indultunk, és a második félidőben is úgy tűnt, hogy nem sikerül gólt szerezni, ám egy szenzációs támadás végén csak sikerült az ami az előtte lévő közel 22 percben nem.

Hori hátulról felívelt egy labdát Szakinak, aki a levegőben egyérintőzve a mélységből érkező Döme elé tálalt, aki az elfekvő kapus hóna alatt a kapuba passzolta a labdát.

Sikerült tehát az egyenlítés, és itt volt az a pont, ahol sikerült megtörnünk ellenfelünket, ezután kénytelenek voltak támadni, nem merték ők sem a hetesekre bízni a döntést.

Pár perccel az egyenlítő gól után pedig el is döntöttük a mérkőzést. A gólt kb. 12 méterről Hori szerezte, a jobb alsó sarkot lőtte ki halálpontosan. Innen pedig nem volt megállás, és egy újabb tetszetős támadás után ismét a Solt kapujában táncolt a játékszer. A gólt Szaki szerezte.


Ezzel lassan vége is lett a mérkőzésnek, ami után biztossá vált, hogy végre sikerült egy újabb tornagyőzelmet aratni, amire szerintem tavaly ősz óta nem volt példa.

Az eredményhirdetésen a jól megérdemelt kupa+oklevél mellé sikerült még elhozni a legjobb játékos (Szakállas Gábor), illetve a legjobb kapus (Nadrai László) címeket is. A gólkirály a Barátok I. csapatából került ki, Illés László révén 4 góllal. A legsportszerűbb csapat - nem nagy meglepetésre - pedig a Schönenberg-Kübelberg csapat lett.

Az eredményhirdetést követően pedig a szabadszállási Zöld Ász vendéglőben folytatódott a "muri". Nekünk kb. 6 óráig, amivel kiérdemeltük a legtovább bulizó csapat címét is.


Végül szeretném, pontosabban szeretnénk megköszönni a torna főszervezőjének, Búza Vincének a tökéletes szervezést, a finom ebédet, illetve az összes segítséget, amit nekünk, illetve a többi csapatnak is nyújtott. Reméljük a jövő évben is megrendezésre kerül ez a kupa, és ezúton is szeretnénk további sok sikert kívánni nekik, és reméljük a 40. évfordulón is tudunk még egymás ellen futballozni.

ReklámCsere - reklámozza ingyen weboldalát!


ReklámCsere.hu - Reklámozza ingyen weboldalát!

 

A mappában található képek előnézete A szabadszállási torna emlékei...

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

őőőőőőőő

(Lac, 2009.01.22 22:16)

Ezt hogy érted drága Bianka?

vasut utca312,35

(lorincz bianka, 2009.01.22 17:53)

botondot rugjak kiii

 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< December / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 215009
Hónap: 3850
Nap: 98