Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VII. BARÁTSÁG KUPA

2009.01.22

2009 első kispályás tornáját rendeztük meg a hónap közepén Tiszaalpáron. Ez a torna az immár 7-ik alkalommal megrendezett Barátság Kupa volt, mely joggal nevezhető ezáltal hagyományos rendezvénynek az év ezen szakaszában.

A tavalyi évben - még a honlap megnyitása előtt - nem kis szerencsével a Variens csapata hódította el a trófeát. Idén erre nem volt lehetőségük, mert ők is ezen a hétvégén rendeztek teremlabdarúgó tornát.


Ebben az évben is 12 csapattal indultak el a küzdelmek.

A meghívást elfogadó, illetve jelentkező csapatok a következők voltak:

STRESSZ, TARDY, HULIGÁNOK, ÖRDÖGÖK, ARMADA, PANEL TEAM, NAPSUGÁR I-II., FAVORIT, JAGER és természetesen mi.

A 12-ik csapat a jakabszállási bajnokságban is szereplő Baljós lábak gárdája lett volna, de ők az utolsó pillanatban lemondták a szereplést, így vészmegoldásként a Kaptár csapata ugrott be helyettük.


A szokásoknak megfelelően 4 csoportba lettek elosztva a csapatok. A délelőtt folyamán is és délután is két-két csoportban zajlottak a találkozók.

A délelőtti két csoport csapatai a sorsolás szerint:

"A"
1: MONO-POOL TEAM
2: Huligánok
3: Ördögök

"B"

1: Napsugár II.
2: Armada
3: Panel Team


 Az első mérkőzéseken nem is született meglepetés, mi is és az Armada csapata is magabiztosan hozta a kötelező győzelmet.

MONO-POOL TEAM - Huligánok 10-2
Armada - Napsugár II. 6-1

A második körben már nehezebb dolgunk volt, hiszen a nagyon jó erőkből álló - és velünk már oly sokszor összecsapó - Ördögök gárdája volt. Igaz, hogy vezettek ellenünk, de a mérkőzés végére megfordítottuk a mérkőzést, így 2-1-re nyertünk, így csoport elsőként várhattuk a délutáni folytatást.

A másik csoportban a félegyházi bajnokságba is szereplő Panel Team 2-0-ás vezetés után kapott ki nagyon simán 5-2-re.

Az utolsó körökben is történt meglepetés. Az első mérkőz sokkjából felállva a Huligánok nagyon megnehezítették az Ördögök dolgát, kétszer is vezettek, ám mésem nyertek, a vége 2-2.

A "B" csoportban sima győzelmet aratott az Armada, amivel megérdemelten jutottak a délutáni szakaszra.


Következhettek tehát a vigaszágas mérkőzések, ahol is az "A" csoport másodikja és a "B" csoport harmadikja csapott össze.

Sokáig úgy tűnt, hogy itt is meglepetés születik, hiszen a Panel csapata nagyon jól tartotta magát a második félidő közepe tájáig, ám ekkor beindult az Ördög henger és 6-0-ás eredménnyel lemosták a fiatalokat a pályáról.

A másik mérkőzés sokkal izgalmasabb lett, hiszen csak egy gól döntött a végül 9 gólt hozó mérkőzésen, méghozzá a megtáltosodó Huligánok javára, akik így általános meglepetésre a legjobb 8 csapat közé kerültek.


 

Jöhettek tehát a délutáni csoportok - "C" és "D".

A "C" csoportban a következő csapatok kerültek besorolásra:

Jager
Favorit
Napsugár I.

A "D" csoportban pedig ezen csapatok voltak:

Stressz
Tardy
Kaptár

 


 

A "C" csoportban nem is lett nagy meglepetés a végeredményt nézve, a végső sikerért is esélyes Favorit csapata, ha nem is könnyen, de hozta a csoportelsőséget.

A Napsugárnak az utolsó csoport mérkőzésen - pont a Favorit ellen - elég lett volna egy soványka iksz is, hogy csoportelsőként továbbjussanak, de kikaptak, így a vigaszágra jutottak, ahol...

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen még volt egy csoport, a "D".

Ide 3 félegyházi csapat került, így jó meccsekre volt kilátás, amiben nem is csalatkoztunk.

Az első mérkőzésen a Stressz simán verte a Tardy-t, majd hasonlóan magabiztosan a Kaptár gárdáját is, így csoportelsőként ők is ott voltak a legjobb 8 csapat között.

A második hely sem volt kérdéses, hiszen a Tardy lemosta a pályáról soros ellenfelét, akik egyből mehettek is játszani a Napsugár csapata ellen...

Ahol aztán megtáltosodtak és hihetetlenül jó játékkal végül magabiztosan 5-1-re nyertek, így a Huligánok után egy másik, fiatalokból álló gárda is megmutatta, hogy lehet velük számolni.

A Tardy is megtáltosodott, megérezvén a győzelem ízét, és ismét magabiztos játékkal verte aktuális ellenfelét, a Jager csapatát.

 


 

És ha már az előbb megemlítettem a Huligánokat, akkor kezdjük velük a legjobb 8 csapat mérkőzéseit.

A Stresszt kapták, így nem volt könnyű dolgok ezen a meccsen. Igaz, hogy csak egy gól esett a mérkőzésen, de ha esik 10, akkor sem szólhattunk volna semmit, mert annyi és olyan helyzet volt, ami megkövetelhette volna ezt az eredményt is.

Végül aztán egy bomba góllal nyertek a Huligánok, így tovább folytatták menetelésüket a tornán, a Stressz pedig búcsúzni kényszerült.

Jöhetett a Tardy - Armada mérkőzés, ahol véget ért a Tardy jó szereplése, és 5-1 zakót kaptak, amivel az Armada magabiztosan jutott a legjobb 4 csapat közé.

Következhetett ezután a mi mérkőzésünk, a Kaptár csapata ellen. Sokáig vezettünk, előbb 2-0-ra, 2-1-re, de a Kaptár nem adta fel és egyenlíteni tudott, ám a végén mégis begyötörtünk egy gólt, így 3-2-re nyertünk.

Az utolsó mérkőzés a legutóbbi Ördögök kupa visszavágója volt, hiszen az akkori házigazda Ördögök csapata kikapott a Favorit gárdájától, így volt miért visszavágniuk.

A visszavágás sikerült is, így 2-0-val az elődöntőbe jutottak, ahol minket kaptak.

Az elődöntőben viszont nem sikerült a visszavágás a csoportban elszenvedett vereségért, mert az előző mérkőzéshez képest összekaptuk magunkat, és nagyon szép játékkal 3-1-re győzedelmeskedtünk, így az Ördögök csapata lett az egyik 3-ik helyezett gárda.

A másik ilyen a Huligánok csapata lett. Ugyan jól tartották magukat a jóval esélyesebb Armadá-val szemben, ám ez kevésnek bizonyult. Azonban így is a torna egyik, hanem a legnagyobb meglepetését okozták ezzel az eredményükkel.

 


 

Következhetett tehát a döntő, az Armada és a MONO-POOL Team csapatai között.

Előzetesen nem lehetett megmondani, hogy ki fog nyerni, mindkét csapat jó és közel azonos erőkből állt.

A mérkőzés egész végig izgalmas, hajtós, fordulatos volt. Mi is vezettünk, az ellenfelünk is vezetett, ám - sajnos - ők pont a lefújás pillanatában is egy góllal jobbak voltak mint mi, így ők hódították el a VII. Barátság Kupa győztesének járó trófeát.

 

Különdíjak:

Legjobb kapus: Magyar Attila (Armada)

Legjobb játékos: Sinkó Pál (Ördögök)

 

 

 

 

 

 

ReklámCsere - reklámozza ingyen weboldalát!


ReklámCsere.hu - Reklámozza ingyen weboldalát!

 

A mappában található képek előnézete A VII. BARÁTSÁG KUPA képekben

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< December / 2019 >>

Statisztika

Online: 2
Összes: 190739
Hónap: 3417
Nap: 106