Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


(Meg)Égtek! Pedig tűzoltók!

2008.06.09

SPEED SC. - MONO-POOL TEAM
1-4


Megkezdődött a bajnoki véghajrá!

Mivel mai győzelmével az Áfész csapata bajnok lett - ezúton szeretnénk nekik szívből gratulálni, mindenki megtett mindent azért, hogy elsők lehessenek -, így már csak a megmaradt két  dobogós hely kérdése az, ami izgalomban tartja a kispályán résztvevő csapatokat, szurkolókat.

Erre a két helyre - ha nagyon jószívű akarok lenni - még 4 csapat pályázott. Rajtunk kívűl még a Bulls, Armada, Speed SC. A legnagyobb helyzeti előnyben mi voltunk, hiszen ha a Speed hozza is a 3 elmaradt mérkőzését, akkor is 6 pontos hátrányban vannak velünk szemben (ezt a mérkőzést nem számítva), ami sok is lehetne, de voltak már itt csodák.

Az Armadának is van még egy elmaradt meccse hozzánk képest, viszont még egy esetleges Speed elleni győzelemmel is csak 8 pontra tudnának minket megközelíteni, azaz még mindig nagy a különbség a két csapat között, és nekünk realatíve jobb a sorsolásunk.

A Bulls a mai fordulóig még esélyesnek számított, viszont az Áfész elleni vereségükkel szerintem elszálltak, vagyis 3 esélyessé szűkült a verseny.


Hát körülbelül ennyit az előzményekről, és a mérkőzés tétjének nagyságáról, jöjjön a mérkőzés összefoglalója.

Szóval a mérkőzés...

A szezon legnagyobb verését mérték ránk azon a bizonyos csütörtöki napon, még április elején. Szerencsére most jobban kiálltunk, mint az előző fordulóban, így ha nem is esélyesként, de mindenféleképpen előnyösen vártuk a nagy rangadót.

A felállásunk ezúttal a következő volt:

Nadrai Laci - Tóth Sanyi, Bíró Imre - Fodor Feri, Szakállas Gábor - Csikós Józsi

Érdekesen kezdődött a mérkőzés, hiszen nekünk az egy pont is tökéletesen elég lett volna, mégis mi kezdeményeztünk többet, azonnal letámadtuk ellenfelünket, amiből viszonylag gyorsan meg is szereztük a vezetést. A gól Fodor Feri és Szakállas Gabi nevéhez köthető. Az előző szerelt, az utóbbi pedig kegyetlenül kihasználta a lehetőséget (1-0)

Ettől a góltól egy picit észbe kaptak a Tűzoltók, de támadásaikban nem sok átütés volt, inkább csak bedobásokból, távoli lövésekből adódtak helyzeteik.

Aztán derült égből a villámcsapás rúgtunk még egy gólt...magunknak. Egy szögletet követően a hátulról szorongatott Bíró Imiről pattant a kapunkba a labda, szerencsétlen szitu volt. (1-1)

A gól után egy picit elszabadultak az indulatok, de ez szerencsére csak a szövegelésben nyilvánult meg, más durvaságban nem.

Ebben a periódusban a legnagyobb helyzetet a Tűzoltók hagyták ki, egy kapu előtti kavarodásban a kapufáról pattant ki a labda. Majd ezen szituáció után a labda kihozatalból jött egy szabadrúgás, amit nagyon reklamáltak. Mondjuk amíg ők ezzel foglalkoztak, mi elvégeztük azt, és támadásba lendültünk.

Az így felborult védelmet pedig könnyű volt átjátszani, és Tóth Sanyi szólója - és fantasztikus passza után - Kanyó János volt eredményes (2-1)

A szünetben tehát egygólos előnnyel mentünk, ugyanúgy 2-1-re, mint az Aramis ellen.


Az első félidő sem volt egy rossz 25 perc, de a második...a cikk írasakor futó Hollandia - Olaszország mérkőzéshez hasonlítanám. Helyzet itt, helyzet ott, sok futás, izgalom, feszültség, bravúrok, tehát minden, ami egy jó találkozóhoz szükséges.

A félidőt a narancssárgában játszó Speed kezdte, és támadólag léptek fel, gyorsan szerették volna 2-2-re módosítani az állást. És ekkor jöttek - és még volt ilyen periódus - kapusunk percei, az ellenfél nem igazán találta az ellenszert a védekezésünk ellen, egyre idegesebbek lettek, mi egyre többet kontráztunk, amiből aztán előbb utóbb csak sikerült gólt szerezni.

Ezt a gólt - talán a legjobbkor - Fodor Feri szerezte, visszakapva Szakitól az első gólnál adott kölcsönt (3-1)

A mérkőzés képe ezután sem nagyon változott, talán csak annyiban, hogy a szöveg mindkét részről egyre több lett, és sajnos ez időnként a test-test elleni küzdelmekben is kijött.

A Speed taktikájához tartozik az is, hogy emberelőnyös szituációt próbálnak meg létrehozni, így kapusuk is a félpálya környékén tartózkodik. Ebből majdnem gólt dobtunk, de legnagyobb bánatomra a kapusuk visszaért, a kapufa segítségével pedig szögletre mentett.

A félidő közepe felé aztán megcsillant a remény arra, hogy ellenfelünk gólt szerezzen, mert Dömét szövegelésért 3 perces kiállítással sújtották. Ez a kiállítás azonban csak újabb erőt adott nekünk, akkorát, hogy majdnem mi szereztünk gólt emberhátrányban.

Aztán ami nem ment ekkor, ment egy picivel később. Ismét egy kontra, ismét egy emberelőnyös szituáció, az érkező pedig Bíró Imre volt, aki - igaz picit szerencsésen - de megszerezte 4-ik, mindent eldöntő gólunkat.

Később még volt néhány helyzet, viszont az eredmény már nem változott.


Összegezve tehát a nap történéseit elmondható, hogy az eredmények ismét a kezünkre játszottak, de most mi is tettünk azért, hogy jól jöjjünk ki a fordulóból. Pontot senki nem hozott rajtunk, az Armada is csak tartani tudta a ponthátrányát.

Az is leszűrhető, hogy a tavaszi rangadóinkat - mondjuk még egy hátra van az Armada ellen - a papíron 6 legerősebb ellenfelünk ellen több, mint 50%-ban hoztuk. (3 győzelem - Variens, Bulls, Speed SC., 1 döntetlen - Aramis, 1 vereség - Áfész)

Csapatunk mögött végzett együttesekkel szemben nemcsak a rangadókon elért jó eredmények emeltek ki minket, hanem a kisebb csapatok elleni stabilitás is (6. helytől lefelé - Retró, PG még hátravan - kivétel nélkül oda - vissza megnyertük), elég csak az Armada - Postás döntetlenre gondolni, esetleg a Bulls x-eire, vagy a Speed SC. megmagyarázhatatlan vereségeire pl: Malom Kft.

A sok érdekesség mellett ez is közre játszik (játszott) abban, hogy az utolsó forduló után - de lehet, hogy már korábban is - a jól megérdemelt második helyünket egy jó EB mérkőzés mellett, hideg sörrel a kézben fogjuk ünnepelni.

 

 

 

 

 

 

 

 


ReklámCsere.hu - Reklámozza ingyen weboldalát!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< December / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 158738
Hónap: 4081
Nap: 61