Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elmaradt mérkőzések (Episode 3): Lassú kilábalás a hullámvölgyből?

2008.04.17

RETRO - MONO-POOL TEAM

1-5
(0-1)

 

A mérkőzésre sikerült beneveznünk egy új játékost (Rostás Bálintot), hogy egy kicsit erősítsük a nem túl acélos támadósorunkat. Ez jó húzásnak bizonyult, mert különböző okok miatt több játékosunk nem állt rendelkezésre, így összesen 7-en tudtunk részt venni a mérkőzésen.

 

A mérkőzés, a lehető legjobb "futball időben" kezdődött meg (napos idő, szél és eső nélkül, kevés felhővel), de sajnos a pálya a lehető "legrosszabb" volt azok közül, amit kaphattunk - bár hozzá kell tennem, hogy néhány nagypályás egyesület is példát vehetne ezekről a pályákról.

 

Ellenfelünk a nem túl acélos Retró csapata volt, akik mellesleg csere nélkül álltak ki, így - és egyébként is - meglepetés számba ment volna, ha ezt a meccset nem nyerjük meg.

A mérkőzést ellenfelünk kezdte, de hamar átvettük a kezdeményezést, így a játák irányítását is, de a góllövéssel hadilábon álltunk, a mezőnyjátékosból avanzsált kapusuknak egyszerűen képtelenek voltunk gólt rúgni.

Ennek legfőbb oka talán a kishitűség, illetve az, hogy mindig rossz megoldást választottunk az ellenfél kapuja előtt, vagy az utolsó passzok nem sikerültek túl pontosan.

Ellenfelünk eközben természetesen kontrára rendezkedett be, vagy minnél hamarabb a kapunk elé juttatni a labdát, de ezekből a szituációkból nem jöttek ki túl jól. Majd nem sokkal később felcsillant a remény a vezetés megszerzésére, de a megítélt büntetőt Bíró I.kihagyta, ami elég vicces volt, mert a kapus baseball sapkáját lőtte le. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a 7 méterest újra kellett volna rúgatni, de mindegy.

A kihagyott büntető feldobta ellenfelünket, és ebben az időszakban jött el a legnagyobb helyzetük az első játékrészben. A szituáció a következő volt. Az ellenfél egyik támadója a félpályáról elindulva eljutott az alapvonalunkig, majd onnan élesen középre lőtte a labdát. A kapu előtt szinte egyszerre érkezett az ellenfelünk másik támadó felfogású játékosa és Tóth S. - aki előtte több nagy helyzetet elpuskázott az ellen kapuja előtt -, akinek a sarkáról kifelé jött a labda, ami végül a kapus kezében szunnyadt meg.

Ha már a mi kapunk előtt nem voltak képesek gólt rúgni, a félidő utolsó előtti percében a saját kapujukba csak betaláltak, segítve nekünk, ha már nekünk sem ment nagyobbnál nagyobb ziccerekből.

A félidő utolsó eseménye az egyből középkezdésből  kapura lőtt labda volt, amely próbálkozás végül a kapusunk kesztyűi között halt el.


A második félidő nem sokban különbözött az elsőtől, leszámítva azt, hogy ekkora már kijött a két csapat közötti tudás különbség, és akár nagyobb különbséggel is nyerhettük volna ezt a mérkőzést.

Az ellenfelünk egyetlen gólja is szabálytalan körülmények között esett, hiszen vagy 1 méterrel a vonal mögül húzta vissza a támadó a labdát, amit aztán a kapu elé kanyarított, ahol a társa már nem hibázott. Igaz ezzel is csak 2-1-re tudták módosítani az állást, mert előtte Bíró I. is feliratkozott a góllövők közé.

Az igazi változás ott jött a mérkőzésen, amikor ellenfelünk legdurvább - sőt néhol elég alattomos - játékosát a bíró leküldte egy kis pihenőre, így az emberfór tudatában rögtön szereztünk is két gólt Csikós J. és Bíró I. révén.

A leküldött játékos visszajövetelével kicsit aktívabb lett a Retro csapata, de ez csak helyzetekben mutatkozott meg, gólokban már nem. A mérkőzést végül Fodor F. foglalta keretbe, hiszen első - mint utólag kiderült neki írták - gól mellett az utolsót is ő szerezte.

Ezzel véget ért a meccs, és ugyan nem játszottunk sziporkázóan, de az igen kellemetlen ellenfélnek bizonyuló Retro csapatát végül is magabiztosan győztük le, és a többi eredmény alakulásának köszönhetően megmaradt az egy pontos előnyünk a következő ellenfelünkkel az Armada csapatával szemben.

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< December / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 191135
Hónap: 3327
Nap: 91