Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Minden lényeges az április 5-ei Tavasz Kupáról

2008.04.06

 

ELŐTTE:

 

Április 5-én hivatalosan is megkezdődött Félegyházán a füves szezon a X. Tavasz Kupával. Mivel a szombati napon elég korán kezdődtek a küzdelmek, így az előkészületeket már pénteken elkezdtük. Ebbe ugye beletartozott a pályák felfestése, a kapuk "behálózása" és a büfé feltöltése  másnapra. Ez mondjuk nem jelenti azt, hogy szombatra nem maradt dolgunk, sőt...

Szombatra virradóra ugyanis - mint majdnem az egész országot - eső áztatta el Kiskunfélegyházát, és természetesen az előző napon gondosan előkészített pályákat is. De ez nem akadályozta meg a torna megszervezését, hiszen a csapat kollektív együttműködésének - és korán kelésének - köszönhetően a hibákat kijavítottuk és útjára indulhatott - igaz némi csúszással - a csapatok közötti küzdelem.

 

KÖZBEN:

 

A sorsolás a következő eredményt hozta:

"A" :

TITÁNOK,

 TALLÉROS SÖRÖZŐ,

 ÖRDÖGÖK,

 MONO-POOL TEAM

 

 

"B" :

 VARIENS,

 TÓTH BT.,

 STRESSZ,

TARDY

 

A sorsolás szeszélyének köszönhetően valamilyen szinten megborult az előre kiadott menetrend, de a sok-sok torna rendezés után már könnyen megbirkóztunk ezzel a problémával is. Ezek szerint tehát egyszerre játszotta le a quartett minden tagja a mérkőzést, azaz mindkét pályán vagy csak "A" csoportos, vagy csak "B" csoportos mérkőzések zajlottak. Így elkerülhető volt, hogy egy csapat egymás után két mérkőzésen szerepeljen, tehát valahol jobb is volt, mint az eredeti.

Először az "A" csoport nyitókörére került sor, ahol a következő párosítás volt:
Titánok - Talléros Söröző és Ördögök - Mono-Pool Team

Az előbbi mérkőzés 2-0 - ás Talléros győzelmet hozott, ami - bár nem nagyon figyeltük - megérdemeltnek nevezhető.


A mi mérkőzésünk nagyon érdekesen sikerült, hiszen egy olyan csapattal játszottunk, akiket az utóbbi időben ugyan sűrűn megvertünk, de mindenre képes csapatról van szó, tehát nem volt szabad lebecsülnünk őket. Mi egy ritkán látható hadrendben, egy 1-3-1 -es felállásban álltunk ki, ami az első félidő közepére meg is hozta a gyümölcsét, sőt a félidő végén már 4-0-t mutatott az eredményjelző. Ezzel igazából el is dőlt a mérkőzés, mert ugyan a második játékrész elején szépített az Ördögök csapata, de mi újabb 3 gólt szereztünk, így a vége egy totális K.O. lett.

"B" csoport:

Itt a következő volt a nyitó párosítás:
Variens - Tóth Bt. , valamint Stressz - Tardy

Az előzetes erőviszonyok alapján itt az előbbi páros volt a továbbjutásra esélyes két csapat, azaz nagy várakozás előzte meg ezt a párharcot. A mérkőzésen a Variens csapata ugyan egyenrangú ellenfélnek bizonyult, de a helyzeteit jobban kihasználó - és egyébként is jól erősítő - Tóth Bt. csapata 3-0 - val lemosta ellenfelét, így nagy lépést tett a csoportelsőség felé.

A másik meccsen a Tardy az egész mérkőzést végigtámadta, de nem találták a kulcsot az ellenfél védelmének felnyitásához, sőt egy kontratámadás végén a lefújás előtti pillanatokban egy szemfüles Páll M. góllal a Stressz lett a győztes.

"A" csoport:

Térjünk vissza tehát a másik csoporthoz, ahol is ebben a körben az Ördögök - Titánok és a Mono-Pool Team - Talléros mérkőzések kerültek megrendezésre.

A velünk párhuzamosan zajlódó mérkőzésből csak annyit láttunk, hogy a Titánok csapata végig támadta szinte az egész mérkőzést - lekopírozva az előttük ugyanazon a pályán játszó Tardy-t -, ám a szerencse elpártolt tőlük, így 1-0-ra kikaptak az előzetesen esélyesebb csapat ellen.

A mi mérkőzésünk elég szorosra sikerült, bár szinte csak nekünk sikerült helyzetbe kerülni, de a félidő végére "csak" egy góllal sikerült vezetnünk. A második félidő hasonlóan folytatódott, mi támadtunk, de ismét csak egy gólt sikerült szereznünk a tömérdek ziccerünkből, így a vége 2-0 lett, ami azt jelentette, hogy  megszereztük a csoportelsőséget is.

"B" csoport:

Ez a kör a következőképpen alakult:

Tardy - Tóth Bt. 1-2

A mérkőzésen igazából csak a pusztaszeri csapatnak volt helyzete, a Tardy csak a végén szépített. A mérkőzés érdekessége az volt, hogy a pusztaszeri kapus a saját kapuja elől szerzett gólt.

Stressz - Variens 0-0

A mérkőzés hasonlóan zajlott, mint a Stressz előző mérkőzése, azaz ellenfelük támadott, ők pedig a kontrákra rendezkedtek be. A legnagyobb helyzete a Variensnek volt, egy abszolút jogos 7 méterest kaptak, azonban a Variens játékosa Zsibrita - stílusával ellentétben - a kapu mellé passzolta a labdát, így mindkét csapat 1-1 ponttal gazdagodott.

"A" csoport:

Az utolsó körben az igazán lényeges csata a Talléros - Ördögök mérkőzés volt, mivel mi már páholyban érezhettük magunkat a korábbi eredmények miatt. Így mi nem is erőlködtünk a Titánok ellen, de mégis sikerült 2-1-re abszolválni a mérkőzést.

A másik meccs izgibb volt, hiszen a Tallérosnak már egy döntetlen is elég lett volna a második hely megszerzéséhez. Jól is kezdték a mérkőzést, mert nagyon gyorsan gólt szereztek, de a csapatukat emésztő ellentétek meghozták a hatást, és saját magukat felőrölve végül 5-1-es verést mért rájuk az első mérkőzést követően egyre jobban játszó Ördögök csapata.

A körmérkőzéseket követően tehát a csoport végeredménye a következő lett:

Végeredmény

 

 Helyezés Csapat név  Mérkőzés  Győzelem  Döntetlen  Vereség  Rúgott gól  Kapott gól  Pontszám 

 1.

Mono-Pool Team 

 3

3

0

11 

 2.

 Ördögök

 3

 3.

 Talléros

 3

3

 4.

 Titánok

 3

 Továbbjutott: Mono-Pool Team, Ördögök

 

"B" csoport:

Itt is megvolt, hogy ki az az egy csapat aki már biztos ott lesz, és ki lesz az az egy csapat amely biztos, hogy nem lesz tagja a legjobb négy együttesnek. A biztos továbbjutó Tóth Bt. a Stressz-szel csatázott, míg a kiesett Tardy a Variens ellen próbált pontot szerezni.

Az első meccsen a Tóth Bt. egy korai gólnak köszönhetően megszerezte a vezetést, amit a hátralévő időben nem is engedett ki a kezéből. Így az volt a kérdés, hogy a másik meccsnek mi lesz a végeredménye. Ugyanis a Variensnek legalább 3 gól különbséggel kellett nyernie ahhoz, hogy továbbjusson a csoportból, ami az utolsó pillanatokban sikerült nekik, 4-1-re győztek, ami épp elég volt, hogy több rúgott góllal továbbjussanak.

 

Végeredmény

 

Helyezés Csapatnév  Mérkőzés  Győzelem  Döntetlen  Vereség  Rúgott gól  Kapott gól  Pontszám
 1.  Tóth Bt.

 3

0

 0

 2.  Variens

3

 1

 1 

 1

 3.  Stressz

3

 1

 1

 1

1

 4.  Tardy

3

 0

 0

 3

 Továbbjutott: Tóth Bt., Variens  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az elődöntők párosítása: Mono-Pool Team - Variens, Tóth Bt. - Ördögök

Az elődöntők:

A párosítás érdekessége, hogy az egyik ágon csak Kiskunfélegyházi csapatok, míg a másik ágon csak vidéki csapatok álltak szemben egymással.

Kezdjük tehát a vidéki csapatok rangadójával.

A mérkőzést az Ördögök csapata kezdte jobban, több veszélyes támadást is vezettek, de sokáig úgy tűnt, be vannak oltva góllövés ellen, ám egy jól eltalált lövés után mégiscsak megszerezték a vezetést.

Ettől a góltól felocsúdott a Pusztaszeri csapat, és nem sokkal később már 1-1-re álltak, és ezzel az eredménnyel fordultak a második félidőre.

A második játékrész szinte ugyanúgy alakult, mint az első, az Ördögök vezetést szereztek, de a Tóth Bt. ismét egyenlíteni tudott, azaz jöhettek a büntetőrúgások.

Az első körben nem sok babér termett a büntetőket rúgó játékosoknak, hiszen mindkét esetben a kapusokban elakadt a labda. A második kör már izgisebb volt, hiszen a Tóth Bt. játékosa gólra váltotta a saját próbálkozását, míg az Ördögök játékosának 7 méteresét a Tóth Bt. kapusa nagyszerű reflex mozdulattal hárította, így egy gólos előnyt szereztek az utolsó kör előtt.

A harmadik kör tehát úgy kezdődött, hogyha a Tóth Bt. soron következő játékosa értékesíti a büntetőjét, úgy megvan a döntő egyik résztvevőjének kiléte. A labda mögé az első két bünetőt kivédő Szeri Attila állt, és magabiztosan kihasználta a lehetőséget. Így kialakult a 2-0-ás végeredmény, a Tóth Bt. a kupagyőzelemért, míg az Ördögök a harmadik helyért léphettek majd a későbbiekben pályára.

De most nézzük, hogy ki lett a döntő másik résztvevője, ki nyerte a városi rangadót?

Csapatunk eddig 7 alkalommal találkozott soros ellenfelével, és eddig még nem tudtak minket legyőzni - legalábbis rendes játékidőt nézve -, így a statisztika és a pillanatnyi forma mellettünk szólt, de a Varienssel mindig vigyázni kell, hiszen még a legnehezebb időszakukban is képesek gólt, gólokat szerezni.

A mérkőzés előtt a Variens kiegyezett volna a legutóbbi találkozásunk - 2008-as Barátság Kupa döntője -, de mi nem, így teljes erőbedobással kezdtük meg a mérkőzést. Ez hamar meghozta a várt eredményt, mert egy lesipuskás góllal sikerült megszerezni a vezetést.

A folytatásban továbbra is remekeltünk, formás támadásokat vezettünk, magabiztosan védekeztünk és a szünetben már 2-0-val fordultunk. A második félidő ott folytatódott, ahol az első abba maradt, szenzációs játékot mutattunk be, és további 3 gólt szereztünk. Sőt az ellenfél becsületgólja is egy általunk kihagyott hatalmas helyzet után jött, közvetlenül a lefújás előtt.

Így minden idők legnagyobb különbségű győzelmével ütöttük el a Varins csapatát a döntő kapujában, amelyen nekünk sikerült belépnünk.

És most jöjjön a torna utolsó két mérkőzése, azaz a Variens-Ördögök a harmadik, míg a Tóth Bt.-Mono-Pool Team az első helyért.

A 3. helyért:

Ha a játéktudást, csapatjátékot nézzük, akkor mindkét csapatnak kisebbfajta csalódás, hogy "csak" a harmadik helyért szálltak síkra egymás ellen. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy milyen szerencsével jutottak tovább - több rúgott gól, ki-ki mérkőzés -, azaz nagy küzdelemre volt kilátás a mérkőzésen.

A meccset a Variens csapata várhatta pihentebben, és jobban is kezdtek, hiszen a mérkőzést megkezdve hamarosan az Ördögök csapatának kapujában táncolt a labda. Mivel ez a mérkőzés párhuzamosan zajlott a döntővel, ezért többet nem tudok róla írni, elég annyi, hogy a mérkőzést - és így a harmadik helyet - a Variens csapata nyerte el.

A DÖNTŐ:

A szombati nap tényleg 2 legjobban teljesítő csapata találkozott a X. Tavasz Kupa döntőjében, ám ugye itt is csak egy csapat nyerhetett, nézzük hát, hogy ki lett az.

A mérkőzés első félideje nem hasonlított az előző meccsekre, mert nem igazán tudtunk kibontakozni az ellenfelünk mellett, sőt a nagyobb helyzeteket is ők hagyták ki, kezdve egy hatalmas védelmi hibából kialakult - talán még hatalmasabb - ziccerrel, majd egy sarokrúgás utáni kapufa jött, ami után azért felsóhajtottunk, de nem estünk kétségbe, sőt a második félidőre már feltámadtunk, egyre több helyzetünk volt.

Ezek között megemlíteném a 3 ziccerünket, valamint a 2 kapufánkat, de egyikből sem lett gól, így jöhettek itt is a 7 méteres rúgások.

A sorsolás alapján a Tóth Bt. kapusa dönthetett arról, hogy ki kezdjen, így a "vendég" csapat lőhette az első büntetőt.

A labda mögé Tóth I. állt, és a labdát izomból a kapu közepébe lőtte (1-0)

Tőlünk S. Viorel kezdett, de lövését a Pusztaszeri kapus hárítani tudta.

Ezután ellenfelünk kapusa Szeri A. állt a labda mögé, és lövése védhetetlenül a jobb felső sarokba vágódott. (2-0)

Ezekután Szakállas G. úgy állt a labda mögé, hogy ha hibázik mindennek vége, de nem így lett, és magabiztosan a kapu bal oldalába helyezett. (2-1)

Ekkor az elődöntőben már egyszer hibázó Kovács S. következett, de az idegek harcát ismét az aktuális kapus bírta jobban, tehát még nem ért véget a döntő.

Tehát 2-1 volt, amikor is a labda mögé a csapat legfiatalabb játékosa Dömötör S. állt. Sajnos nem bírta elviselni a rá nehezedő nyomást, így a szenzációs napot kifogó Szeri A. ismét hárítani tudott, eldöntve ezzel az utolsó meccs kimenetelét.

 

A döntő után jött természetesen az eredményhirdetés, ahol fény derült egy kisebb bakira, de ez nem befolyásolta a "záróünnepélyt", és kiosztásra kerültek - természetesen fordított sorrendben - a csapatok között a jutalmak.

Íme a X. Tavasz Kupa legjobb négy csapatának végeredménye:

1. Tóth Bt. (Pusztaszer)

2. Mono-Pool Team (Kiskunfélegyháza)

3. Variens (Kiskunfélegyháza)

4. Ördögök (Tiszaalpár)

 

Kiosztásra került a szokásos 3 különdíj is, sorrendben:

A legjobb játékos: Baranyi József (Ördögök)

A gólkirály: Szakállas Gábor (Mono-Pool Team)

A legjobb kapus: Szeri Attila (Tóth Bt.)

 

UTÁNA:

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

congratulations

(Laci, 2008.04.10 11:37)

Köszönöm mindenkinek, aki segítségével hozzájárult a torna sikeres megszervezéséhez, hogy egy kellemes szombat délelőttöt tudtunk eltölteni. Ezen kívül gratulálok minden csapatnak a tornán való teljesítményéhez, legyen az jó, vagy esetleg egy kicsit gyengébb eredmény.
Ja. És szép volt Döme. Kösz a képhez való hozzászólást. Tyutyukám!!!!!!!!!!!!!!!! gyere ide!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< November / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 159063
Hónap: 3030
Nap: 46